post

Edwin Benne op bezoek in Borne

Voormalig Oranje international en oud-bondscoach Edwin Benne gaf woensdagavond 19 november een clinic aan de trainers van Ecare Apollo 8 in sporthal ‘t Wooldrik. Edwin Benne was er op uitnodiging van ons en wij hadden tevens trainers van Webton Hengelo, Devoc Delden en Krekkers Harbrinkhoek uitgenodigd.

Edwin Benne werd geïntroduceerd door onze voorzitter TC, Harrie Lentfert. Daarna ga Edwin toelichting op zijn functie bij de NeVoBo: Naast het geven van clinics in de regio behoort het op een hoger plan brengen van de regionale trainingscentra voor jeugd ook tot het nieuwe takenpakket van de oud-bondscoach. Als derde hoofdtaak heeft Edwin Benne de functie van projectleider eredivisie op zich genomen.

De clinics die Edwin Benne geeft gaan interactief in op de behoeften van de trainers ter plekke. In Borne kwamen er veel vragen over de mentale aspecten van het volleybal naar voren, en de interactieve vorm maakte de clinic interessant en leerzaam voor de meer dan dertig aanwezigen. Vele voorbeelden werden aangedragen, waar door Edwin op werd ingegaan, maar ook voorbeelden uit de praktijk van het Nederlands team kwamen voorbij.

Na het behandelen van de diverse, door trainers aangedragen onderwerpen, ging Edwin Benne aan de slag op het volleybalveld met ons eerste damesteam. Edwin demonstreerde met de dames meerdere inspirerende oefenvormen, waaronder het uitvoeren van core stability met bal. Ook een interessante warming-up met bal viel in smaak bij veel trainers.
Na afloop van de clinic was er een bedankwoord door onze voorzitter Cor de Vos en menig trainer ging nog even nakletsen in het sportcafé.

benne2

benne3

benne4

benne5

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.