Derde winst op rij Dames 1 in kampioenspoule

Na de overwinningen op VC Sneek en Sliedrecht Sport wist Dames 1 ook de derde wedstrijd in de kampioenspoule te winnen. Het team van Thijs en Bart Oosting speelde een uitwedstrijd tegen FAST en de dames uit Borne slaagden erin de goede reeks voort te zetten en wonnen met duidelijke cijfers: 18-25, 11-25 en 25-27 (0-3). Met drie punten erbij komt Apollo 8 al op 12 punten in de kampioenspoule.

Een 0-3 overwinning tegen FAST betekende de derde winst op rij voor Apollo 8 in de kampioenspoule van de eredivisie volleybal.
Annelies Dokter.

Volle punten
‘We speelden de eerste twee sets goed volleybal’, licht speelster Annelies Dokter toe. ‘We wisten FAST goed onder druk te zetten. In de derde set lukte dat niet en met geluk aan onze kant weten we toch de set te winnen. Het is erg fijn dat we de volle drie punten meenemen naar Borne.’

Keurige wedstrijd
‘We hebben drie belangrijke punten toegevoegd aan ons puntentotaal’, vertelt trainer Thijs Oosting. ‘Met degelijk spel zetten we FAST in de eerste twee sets goed onder druk. In de derde set ging FAST nog harder werken en wisten ze veel van onze aanvalsballen van de grond te halen. Wij hadden toen moeite met scoren en dat maakte dat we tegen een achterstand van 17-13 aankeken. We kwamen goed terug en trokken de stand weer gelijk. Maar een serie van drie punten van de thuisploeg zorgde ervoor dat we tegen een 20-17 achterstand aankeken. Toen bleven we rustig en door goed serveer- en blokkeerwerk kwamen we opnieuw gelijk. Vanaf een gelijke stand van 20-20 was het stuivertje wisselen en door een eigen fout van FAST viel de beslissing op 25-26. Een solide 0-3 overwinning. Zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan spelen we de eredivisiekraker tegen Eurosped. We hopen dat publiek in grote getale aanwezig zal zijn.’

De derby tegen Eurosped begint op zaterdag 7 maart om 20.00 uur in sporthal De Veste in Borne.