post

Dames 1 wint streekderby tegen Set-Up ’65

Op zondag 13 februari speelde Dames 1 een thuiswedstrijd tegen streekgenoot Set Up’65 uit Ootmarsum. De thuisploeg won eenvoudig in drie set.

Sinds lange tijd mocht er weer publiek aanwezig zijn bij de volleybalwedstrijden in sporthal De Veste. In Borne kwam streekgenoot Set Up’65 op bezoek. De tegenstander van Apollo 8 wist dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen en staat op de laatste positie van de ranglijst. Apollo 8 staat derde en begon daarmee als favoriet aan de wedstrijd. De Bornse ploeg won overtuigend de eerste twee sets (25-19, 25-20). In de derde set was de strijd spannender, maar de thuisploeg sloeg toe bij de big points (25-23 winst). Met een 3-0 overwinning behaalde Apollo 8 belangrijke punten om mee te blijven strijden aan de top van de ranglijst.

Stabiel

‘Het stabiele spel resulteerde in een mooie overwinning voor ons’, zegt speelster Jette Kuipers. ‘Het is altijd fijn om de derby te winnen en de punten in Borne te houden.’

Verdiende overwinning

‘Zonder goed te spelen hebben we een 3-0 overwinning geboekt’, reageert trainer Bart Oosting. ‘Met name op de belangrijke momenten, de big points waren we bij de les. Een verdiende overwinning in de competitie. Volgende week treffen we Set-Up ’65 opnieuw, dan in Ootmarsum en dit keer in de kwartfinale van de Nationale Beker.’

Eerstvolgende wedstrijd

Op zaterdag 19 februari speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen VCN in Capelle aan den IJssel. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is onder andere te bekijken via de Livestream Dames 1 – Apollo 8.