post

Dames 1 wint bij thuisdebuut eredivisie

Op zaterdag 13 oktober speelden de dames van volleybalvereniging Apollo 8 haar eerste thuiswedstrijd in de eredivisie tegen Dros Alterno uit Apeldoorn. Na een valse start in de eerste set (12-25) wisten de Bornse dames de wedstrijd naar zich toe te trekken en wonnen de wedstrijd met duidelijke cijfers: 3-1

Beide teams troffen elkaar al in de voorbereiding van het eredivisieseizoen en waren dus geen onbekenden voor elkaar. In de eerste set was Apollo 8 geen schim van zichzelf. Onder grote servedruk van Alterno werden vooral passend veel fouten gemaakt. Dros Alterno won de set met duidelijke cijfers: 12-25.

Kanteling door omzettingen

Na wat omzettingen kwam Apollo 8 beter in het spel en nam het initiatief over. Tijdens de tweede set was er continu sprake van een voorsprong en de set werd gewonnen met 25-21. In set drie ging de strijd gelijk op, maar bleef het initiatief bij Apollo 8 (25-22). In de vierde set pakten de Bornse dames een ruime voorsprong en gaven dit niet meer weg (25-13).

Passer/ loper Juliet Huisman was uiteraard erg blij met het resultaat. ‘We kunnen natuurlijk niet tevreden zijn over de eerste set. Er werden veel fouten gemaakt, vooral passend en we wisten zelf ook geen servedruk te brengen. In de loop van de wedstrijd kwamen we beter in ons spel. De fouten gingen eruit en we wisten veel te scoren met onze serve en blokkering. Uiteindelijk was het een mooie spannende pot waarbij we in het midden van de sets het verschil wisten te maken’.

Pluim

‘Het is enorm fijn dat we in ons eredivisiedebuut in Borne starten met een overwinning’, vertellen trainers Thijs en Bart Oosting. ‘ We hadden een valse start. De servedruk van Dros Alterno was in de eerste set ons veel te machtig. Daardoor kwamen we zelf niet aan volleyballen toe. Na enkele omzettingen ging het vanaf de tweede set steeds beter lopen en wat uiteindelijk heeft geleid tot een verdiende overwinning. Daarnaast is het ook prachtig dat Fleur Steenwelle (jeugd) haar debuut maakte in Dames 1. Dat is ook een dikke pluim voor alle trainers en technische staf van onze vereniging. Zij steken enorm veel tijd en energie in de jeugdopleiding’.

Midweekse wedstrijd tegen Eurosped

Op woensdag 17 oktober speelt Apollo 8 de derby tegen Eurosped uit Vroomshop. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal het Punt in Vroomshoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.