post

Dames 1 verslaat regerend landskampioen in kampioenspoule

Op zaterdag 29 februari speelde Apollo 8 de tweede wedstrijd in de kampioenspoule. Na winst in Sneek kwam regerend landskampioen Sliedrecht Sport in Borne op bezoek. In de laatste twee ontmoetingen was Sliedrecht net te sterk ( twee keer 2-3 verlies), dit keer won het team van Thijs en Bart Oosting met 3-1 en pakte daarmee de volle buit.

De laatste twee ontmoetingen tussen Apollo 8 en Sliedrecht Sport waren echte volleybalthrillers waarbij de regerend landskampioen net aan de goede kant van het scorebord eindigde. In een goed gevulde sporthal De Veste in Borne kwam Apollo 8 goed uit de startblokken. Het volleybalspel liep als een trein en binnen een mum van tijd stond er een stand van 17-4 op het scorebord. Sliedrecht had weinig in te brengen tegen het sterke volleybal van de thuisploeg. Het team van Vera Koenen kwam nog wel even terug, maar de winst ging naar Apollo 8 (25-20). In de tweede set pakte de thuisploeg direct een voorsprong, kwam op 13-8, maar liet Sliedrecht terug komen tot 14-14. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en Apollo 8 won de set nipt met 25-23. Met een 2-0 voorsprong op zak liep de Bornse formatie in de derde set direct achter de feiten aan. Sliedrecht wist een grote voorsprong uit te bouwen en wist met 16-25 de set binnen te halen. Het lukte het team van Thijs en Bart Oosting de wedstrijd in de vierde set weer naar zich toe te trekken. Een achterstand 7-12 werd omgebogen en bij een stand 16-15 ging de voorsprong naar de thuisploeg. Dit werd niet meer uit handen gegeven. De set (25-22) en daarmee de wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. Het team kreeg van het publiek een welverdiende ovatie.

Drie keer scheepsrecht
‘Met een drie keer scheepsrecht gevoel gingen we van start aan de wedstrijd’, vertelt een blije Tess de Vries na de wedstrijd. ‘ We starten super goed en winnen de eerste set. In de tweede gaat het met iets meer ups en downs, maar door goede serve komen we op een 2-0 voorsprong. Na een dip in de derde set lieten we in de laatste set zien dat we het beste team van de avond waren. Een verdiende winst dat we met het hele team neergezet hebben.’

Tess de Vries in actie tijdens de met 3-1 gewonnen wedstrijd tussen Apollo 8 en Sliedrecht Sport.

Historische wedstrijd
‘Voor het eerst in onze clubhistorie winnen we van Sliedrecht Sport’, glundert Thijs Oosting na de overwinning. ‘De laatste uitslagen laten zien welke progressie we hebben doorgemaakt. Aan het begin van het seizoen verliezen we twee keer met 3-0 en 3-1. De laatste twee ontmoetingen gingen met 2-3 naar Sliedrecht. En nu een 3-1 winst in de kampioenspoule. De speelsters hebben geleerd van de eerdere ontmoetingen en hebben toegepast wat nodig was om deze wedstrijd over de streep te trekken. Echt heel knap, een teamprestatie waarin de wisselspeelsters in de eindfase van de wedstrijd een belangrijke rol speelden. We mogen nu even nagenieten, maar voor kort. Dinsdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan spelen we een belangrijke uitwedstrijd tegen FAST.’

Apollo 8 speelt op dinsdag 3 maart de derde wedstrijd in de kampioenspoule. In Sint Anthonis speelt het team tegen FAST. Zaterdag 7 maart staat de volgende volleybaltopper op het programma. In Borne speelt Apollo 8 om 20.00 uur tegen streekgenoot Eurosped uit Vroomshoop.