post

Dames 1 verliest Twentse volleybalderby

Op zaterdag 2 november speelde Apollo 8 een uitwedstrijd tegen Set Up’65 uit Ootmarsum. De Bornse ploeg wist de zegereeks niet voort te zetten en verloor de Twentse derby met 3-1.

Beide teams kenden een prima start van de volleybalcompetitie. Apollo 8 stond derde op de ranglijst en Set Up’65 met een punt minder op de vierde plek. Met drie overwinningen op rij ging Apollo 8 met veel vertrouwen naar Ootmarsum. De wedstrijd begon gelijk opgaand, maar mede door een te hoge foutenlast wist de Bornse ploeg niet weg te lopen bij de tegenstander. Set Up’65 behield steeds een kleine voorsprong en won de set nipt met 26-24. In de tweede set had Apollo 8 passend problemen en liet daardoor de thuisploeg snel uitlopen wat leidde tot een eenvoudige setwinst van 25-15. Apollo 8 leek in de derde set af te gaan op een 3-0 nederlaag (10-2 achter, 16-10 achter), maar wist dit toch om te draaien en won de set met 22-25. In de vierde set begon het team van Thijs en Bart Oosting voortvarend en pakte de voorsprong. Opnieuw nam de foutenlast toe en Apollo 8 liet Set Up’65 dichterbij komen en meerdere punten op rij maken. Mede door hoge servedruk verloor Apollo 8 de set en de wedstrijd (25-19).

Onnodige nederlaag
Na de nederlaag reageerde trainer Thijs Oosting met teleurstelling. ‘Alleen al in de eerste set, die Set Up’65 won met 26-24, maken we zelf achttien eigen fouten. In de rest van de wedstrijd weten we, met uitzondering van fases, niet lekker in ons spel te komen. Het is een onnodige nederlaag.’

‘We hebben in de wedstrijd teveel ‘cadeautjes’ weggegeven’, vult speelster Rianne Vos aan. ‘Hier moeten we van leren, zodat we er volgende week weer met volle focus staan tegen Peelpush.’

Zaterdag 9 november speelt Apollo 8 een thuiswedstrijd tegen Peelpush uit Meijel. De wedstrijd in Borne begint om 20.00 uur in sporthal De Veste in Borne.