post

Dames 1 verliest eerste duel in Challenge Cup

Apollo 8 heeft in haar eerste wedstrijd in de Challenge Cup verloren van AJM FC Porto. Het Portugese thuisteam was 3-0 te sterk voor de equipe uit Borne. Op woensdag 30 november staat de return op het programma in Sporthal de Veste. Apollo 8 zal dan met 3-0 of 3-1 moeten winnen om een golden set af te dwingen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Frank Oortwijn / Spifo.nl

Op dinsdag 22 november kwam Apollo 8 voor de tweede keer in haar historie in Europees verband in actie. In Portugal speelde de Bornse eredivisionist tegen AJM FC Porto. Apollo 8 begon goed aan de wedstrijd en de stand liep gelijk op. Halverwege de set sloeg de thuisploeg een gaatje en pakte de winst (25-20). In de tweede set pakte Porto al snel een voorsprong die niet meer achterhaald kon worden (25-17). Apollo 8 gaf niet op en kwam in de derde set goed mee met de landskampioen van Portugal. Helaas bleek dit niet voldoende. Porto sloeg een gaatje en won de set met 25-18. Op woensdag 30 november staat de return op het programma. Apollo 8 zal dan met 3-0 of 3-1 moeten winnen om een golden set af te dwingen.

Scherp begin

‘We begonnen scherp aan de wedstrijd, maar konden niet genoeg servedruk leveren om het Porto moeilijk te maken’, reageert aanvoerster Carlijn Koebrugge. ‘We hebben zeker ook goede dingen laten zien. De ervaringen die we de afgelopen dagen met het team hebben opgedaan nemen we mee naar volgende week, maar ook naar de rest van het seizoen’.

Foto: Frank Oortwijn / Spifo.nl

Serverend moet het beter

‘We zijn goed begonnen in de eerste set. Het tactisch plan werd goed uitgevoerd. We wisten waar de ruimtes lagen. Vanaf 11-13 werd Porto sterker en verloren we de grip en zag je een verschil in ervaring en kracht. We hebben gevochten voor wat we waard waren. Serverend moet het beter om thuis een kans te maken. Deze wedstrijd nemen we mee, gaan hem goed analyseren. We hopen dat De Veste een onneembare vesting wordt 30 november’, vertelt Thijs Oosting na de wedstrijd.

Woensdag 30 november return

Op woensdag 30 november wordt de return in Borne gespeeld. Om 20.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal. Kom Apollo 8 ook aanmoedigen, koop daarom je ticket via apollo8.nl.


Leden, vrijwilligers en sponsoren hebben op vertoon van hun (seizoen)kaart gratis toegang tot de wedstrijd.

Reacties “Dames 1 verliest eerste duel in Challenge Cup

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.