post

Dames 1 sluit 2021 winnend af

Dames 1 heeft de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar in stijl afgesloten. In Sneek werd in drie sets gewonnen van VC Sneek. Door de overwinning stijgt Apollo 8 naar de tweede plaats en heeft hierdoor slechts één punt minder dan koploper Sliedrecht Sport.

Tekst gaat verder onder de foto.

In Sneek begon Apollo 8 als een speer aan de wedstrijd. In korte tijd had het team, onder service van Fleur Meinders, een 0-7 voorsprong te pakken. De bezoekers hielden die comfortabele voorsprong goed vast en wonnen de eerste set met ruime cijfers: 17-25. VC Sneek kwam beter in haar spel en de teams hielden elkaar in de tweede set goed in evenwicht. Apollo 8 kwam aan het einde onder druk te staan, maar hield het hoofd koel. Met een ace van Jette Kuipers trok Apollo de set met 24-26 naar zich toe. In de derde set was het verzet van de thuisploeg gebroken. Apollo 8 leverde hoge servedruk en stevende eenvoudig af op de winst (16-25). Door de 0-3 overwinning stijgt Apollo 8 naar de tweede plek van de ranglijst. Doordat Sliedrecht Sport verloor nadert Apollo 8 de koploper op één punt.

Knappe overwinning

‘We begonnen sterk aan de wedstrijd’, licht trainer Bart Oosting toe. ‘Vanaf de service lijn zetten we direct druk. Het gat van zeven punten voorsprong die we hadden opgebouwd gaf ons rust in het spel. In de tweede set maakte Sneek het ons duidelijk moeilijker. Het ging tot de twintig gelijk op. We wisten een gaatje te maken en kregen twee setpoints die we niet wisten te benutten. De kracht was dat we rustig bleven en pakten uiteindelijk verdiend deze set. In de laatste set hadden we halverwege al een groot gat geslagen. Sneek kwam terug, maar een serviceserie van Carlijn Koebrugge bracht ons naar de uiteindelijke ruime setwinst. Een knappe overwinning. Nu even een week opladen en dan zetten we in 2022 de goede lijn door’.

Eerstvolgende wedstrijd

Op zondag 9 januari speelt Apollo 8 haar eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. De dames spelen in Borne tegen VV Utrecht. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is te bekijken via de livestream Dames 1 – Apollo 8.