post

Dames 1 schrijft met bekerwinst clubgeschiedenis

De dames van Apollo 8 wonnen op zondag 5 april voor het eerst in de geschiedenis de nationale beker. Het team uit Borne won met 1-3 van VCN uit Capelle aan den IJssel.

Na de winst op Regio Zwolle Volleybal reisde Apollo 8 op Tweede Paasdag af naar Groningen. In MartiniPlaza werd de finale om de nationale beker gespeeld. Tegenstander in de finale was VCN uit Capelle aan den IJssel. Twee jaar terug speelde Apollo 8 ook al de finale. VCN drong vorig jaar door tot de eindstrijd. Beide keren was Sliedrecht Sport te sterk.

Apollo 8 had een valse start en keek al snel tegen een achterstand aan in de eerste set. De achtervolging werd ingezet en Apollo 8 kwam op gelijke hoogte. Toch kwam de ploeg van Thijs en Bart Oosting opnieuw onder servedruk te staan waardoor VCN op de setwinst leek af te stevenen. Maar net als in het hele seizoen zat het venijn aan het einde van de set. Apollo 8 rechtte de rug, kwam op gelijke hoogte en sloeg op het derde setpunt toe (25-27). De winst gaf Apollo 8 vertrouwen en kwam in de tweede set op grote voorsprong. Het team won eenvoudig met 13-25. Een snelle overwinning lag in het vooruitzicht, maar de Bornse ploeg was in de derde set geen schim van zichzelf. Het kwam onder servedruk te staan en dit keer won VCN eenvoudig (25-16). In de vierde set liep VCN opnieuw uit, maar Apollo 8 kwam knap terug en kwam zelfs op voorsprong. VCN gaf zich nog niet gewonnen en kwam op 17-17 op gelijke hoogte. Het bleef spannend, maar de Bornse ploeg zette de eindsprint in, kwam op voorsprong en benutte direct het eerste matchpoint (19-25). Daarmee kroonde Apollo 8 zich tot bekerwinnaar en onttroonde het Sliedrecht Sport.

Gevoel vast houden
‘We zijn natuurlijk bijzonder blij’, reageren een trotse Thijs en Bart Oosting. ‘Het was niet onze beste wedstrijd, maar hebben veerkracht getoond met als ultieme beloning de beker. We zijn trots op onze speelsters, de staf, de vrijwilligers achter de schermen en onze vereniging Apollo 8. Zonder hun steun hadden we dit niet bereikt. We gaan nog heel even nagenieten, maar de focus gaat nu op Sliedrecht, zaterdag begint de strijd om de landstitel.’

Volleybalsters Apollo 8 veroveren nationale beker ten koste van VCN >

nos.nl

Aankomend weekend begint de strijd in de play-offs om de landstitel. Apollo 8 begint met een uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport en wordt gespeeld op zaterdag 10 april. De wedstrijd is via de livestream te bekijken op: