post

Dames 1 schrijft historie na volleybalthriller

Na een gevecht van ruim twee uur bereikte Apollo 8 op woensdag 30 januari de nationale bekerfinale. Een historische prestatie voor de Bornse volleybalvereniging. Apollo 8 was in de Twentse volleybalthriller met 3-2 te sterk voor Set Up’65 uit Ootmarsum.

In een goed gevulde sporthal De Veste in Borne kreeg het publiek een waar volleybalspektakel voorgeschoteld. Set Up’65 won onlangs nog met duidelijke cijfers van Apollo 8 (3-0) en was daarmee de favoriet. Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd. De gasten uit Ootmarsum pakten een kleine voorsprong, maar zagen underdog Apollo 8, mede door een aantal goede blokpunten, langszij komen. Apollo 8 won verrassend de eerste set met 25-21. In de tweede set pakte Set Up’65 al snel een ruime voorsprong. Apollo 8 had passend wat problemen, maar wist zich goed terug te knokken in de set. Met veel strijd kwam het tot 22-22, maar Set Up’65 wist het derde setpoint toch te verzilveren (25-27). Apollo 8 liet zich niet van de wijs brengen en speelde een ijzersterke derde set. Het initiatief lag bij de thuisploeg en pakte de 2-1 voorsprong (25-19).

Apollo 8 kon in de vierde set de gasten lang bijhouden, maar dit keer was Set Up’65 weer de baas (20-25). Een vijfsetter moest de beslissing brengen. Apollo 8 nam het heft in handen en liep uit naar een 13-5 voorsprong. Set Up’65 kwam nog knap terug ( 14-13), maar door een foute service ging de overwinning (3-2) naar Apollo 8. Apollo 8 bereikt hierdoor de finale van het nationale bekertoernooi. Deze finale wordt gespeeld op zondag 17 februari in Zwolle. De tegenstander komt uit de wedstrijd Eurosped (Vroomshoop) – Sliedrecht Sport.

Fantastische wedstrijd

‘Vandaag klopte alles’, vertelt diagonaalspeelster Emma Bredewoud enthousiast na de historische wedstrijd. ‘De sfeer, de power, enthousiasme en wilskracht was allemaal aanwezig. Een teamprestatie.’

Compliment voor het team

Trainers Thijs en Bart Oosting zijn supertrots op het team. ‘Iedereen weet dat we in een moeizame periode zitten. En als je dan ziet wat we vandaag hebben neergezet en gepresteerd kunnen we niet anders dan super trots zijn. Een groot compliment voor het team. We hebben keihard gewerkt en geknokt voor elk punt. De tactiek klopte en het publiek was fantastisch. We hebben de bekerfinale bereikt in het jubileumjaar van onze club. Fantastisch!’