Dames 1 opnieuw te sterk voor FAST

Dames 1 was voor de tweede keer in de competitie te sterk voor FAST. De dames uit Borne waren in Sint Anthonis met 2-3 te sterk en stelde daarmee een derde plek op de ranglijst veilig.

In Borne moest eerder dit seizoen ook een vijfsetter de beslissing brengen. Na twee nipte nederlagen tegen koploper Sliedrecht Sport begon Apollo 8 goed aan de wedstrijd. De thuisploeg had weinig in te brengen en Apollo 8 had met 17-25 winst in de eerste set een prima start. Ook in de tweede set was het team van Thijs en Bart Oosting te sterk met 22-25. Drie punten lagen in het vooruitzicht, maar FAST kwam terug in de wedstrijd. Apollo 8 kreeg het lastig en verloor de derde en vierde set (25-19, 25-20) wat de stand weer in evenwicht bracht. Opnieuw moest een vijfde set de beslissing brengen. Apollo 8 liet weer het niveau van de eerste twee sets zien en won met 10-15 de beslissende set. De Bornse formatie nam door de winst twee punten mee naar Borne en stelde een derde plek op de ranglijst veilig. Met nog twee reguliere wedstrijden voor de boeg is Apollo 8 al zeker van de kampioenspoule.

Mooie derde plek
‘De eerste twee sets speelden we erg goed’, vertelt libero Lieke Hilgenberg na de overwinning. ‘Daarna wisten we moeilijker te scoren, mede dankzij goed verdedigend werk van FAST, en maakten we teveel eigen fouten. Gelukkig herstellen we ons goed en winnen we de vijfde set en daarmee hebben we een mooie derde plek veiliggesteld.’

Goede generale
‘Ik sluit mij aan bij de reactie van Lieke’, zegt trainer Thijs Oosting. ‘In de derde set maakten we teveel eigen fouten en daarnaast had FAST echt overal een handje onder in de verdediging. In de vierde set gaat het iets beter, maar helaas verliezen we die toch. In de beslissende set gaat het gelijk op, maar mede door goed serverend werk van Rianne Vos en vijf blokpunten nemen we overwinning mee naar Borne.’

Apollo 8 speelt op zaterdag 1 februari een thuiswedstrijd tegen Talentteam Papendal. De wedstrijd begint om 20.00 uur in sporthal De Veste in Borne.