Dames 1 onderuit tegen Eurosped

Op zondag 9 februari speelde Dames 1 de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen streekgenoot Eurosped. De Bornse formatie leed een 3-0 nederlaag.

Apollo 8 kon tot halverwege de eerste set nog bijblijven, maar daarna was Eurosped gedurende anderhalf set de bovenliggende partij. Het team was al zeker van plaatsing voor de kampioenspoule, maar wilde graag haar visitekaartje afgeven. In de derde set werd het tij gekeerd en was er weer sprake van een echte wedstrijd, waarin lange rally’s werden gewonnen. De slotfase van deze set kende een abrupt einde. Door een discutabele arbitrale beslissing en een bal via de netrand werd de set beslist in het voordeel van Eurosped.

Focus op de play-offs
‘Wat vooraf een spannende wedstrijd leek te worden, konden we in de wedstrijd tegen Eurosped helaas niet waar maken’, aldus Ilona ter Avest. ‘Eurosped was de betere partij en wij maakten teveel eigen fouten om deze wedstrijd te winnen. We focussen ons vanaf nu op de komende wedstrijden in de kampioenspoule.’

Ilona ter Avest in actie tijdens de laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen Eurosped.

Afgetekende nederlaag
‘We hebben een afgetekende 3-0 nederlaag geleden. Pas na anderhalve set kregen we meer grip op de wedstrijd’, vertelt Bart Oosting. ‘Aanvallend kwamen we moeilijk langs de blokkering en serverend was het niet moeilijk genoeg om Eurosped echt pijn te doen. De komende trainingen weten we waar we aan moeten werken om goed te starten aan de wedstrijden in de kampioenspoule.’

Komend weekend staat er geen wedstrijd op het programma voor de volleybalsters van Apollo 8. Een week later gaan de wedstrijden in de kampioenspoule van start.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.