post

Dames 1 nummer twee van Nederland

De dames van Apollo 8 hebben de competitie erop zitten. In de strijd om de landstitel werd de laatste wedstrijd tegen Sliedrecht met 3-0 verloren. Apollo 8 is hierdoor de nummer twee van Nederland geworden.
Na twee nederlagen in de play-off om het landskampioenschap moest Apollo 8 winnen in Sliedrecht om een vierde wedstrijd af te dwingen. Sliedrecht moest winnen om de landstitel veilig te stellen.

De Bornse dames hadden een moeizame start. Het team van Thijs en Bart Oosting kreeg geen vat op de servedruk van de thuisploeg en keek al snel tegen een ruime achterstand aan. Het team knokte zich punt voor punt terug en kroop steeds dichterbij. Toch hield Sliedrecht steeds een kleine voorsprong en sloeg bij het komen van de ‘big points’ toe: 25-21 winst. Ook in de tweede set hadden de bezoekers passend problemen en gaf het veel punten aan Sliedrecht cadeau door buiten de lijnen te serveren. Toch kwam Apollo 8 opnieuw goed mee, het team vocht zich in de wedstrijd en stand ging gelijk op. Toch was het thuisploeg die met de winst aan de haal ging: 25-21. Hiermee was het geloof verdwenen en de derde set werd eenvoudig door de thuisploeg gewonnen: 25-16. Door de 3-0 winst kroonde Sliedrecht zich tot landskampioen. Apollo 8 kan zeer tevreden terug kijken op dit volleybaljaar. Het team won de Nationale beker, bemachtigde een Europese ticket en mag zich al na drie jaar spelen in de eredivisie de nummer twee van Nederland noemen.

Trots overheerst
‘Je ziet dat zij meer ervaring hebben in het spelen van finales. De kansen die we krijgen moeten we afmaken’, reageert speelster Emma Bredewoud. ‘Natuurlijk zijn we nu even teleurgesteld, maar ik weet dat we over een paar dagen met veel trots terug gaan kijken op dit prachtige seizoen.’

Dankbaar
‘We hebben helaas niet kunnen stunten’, reageert Thijs Oosting. ‘Je ziet dat ze op dit moment verder zijn dan wij, toch hebben we bij vlagen heel goed volleybal laten zien. We weten waar we de komende maanden aan moeten werken om volgend seizoen nog sterker voor de dag te komen. We zijn ontzettend trots op de resultaten die we afgelopen seizoen geboekt hebben. Bekerwinnaar, tweede van Nederland en een Europese ticket. Maar we zijn ook zeker trots op de ontwikkelingen die de speelsters gemaakt hebben. Met als resultaat een hoger niveau en een plek bij Jong Oranje of op de longlist van het Nederlands team. Via deze weg bedanken we alle sponsoren, vrijwilligers, het bestuur en alle anderen die Apollo 8 een warm hart toedragen voor de berichtjes, support en hulp die ze ook dit seizoen weer in ons team hebben gestoken. Op naar volgend seizoen waar we in een volle Veste weer kunnen spelen voor ons publiek.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.