Dames 1 in drie sets langs Peelpush

De dames van Apollo 8 boekten op zaterdag 9 november de vierde overwinning in de eredivisie. Nieuwkomer in de eredivisie Peelpush werd met 3-0 verslagen in een sfeervolle sporthal De Veste in Borne.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd tegen de gasten uit Meijel. Met hoge servedruk en prima aanvallend spel had het team de regie in handen en won de eerste set eenvoudig met 25-17. Apollo 8 denderde in de tweede set door en kwam op een 7-1 voorsprong. Langzaam kroop de tegenstander dichterbij en kwam bij 18-18 op gelijke hoogte. De teams bleken aan elkaar gewaagd en kregen beide setpoints om de tweede set te beslissen. Met een killblok en een prachtige aanval sloot de thuisploeg de set met winst af in 29-27. Apollo 8 wist met solide volleybal in de derde set de voorsprong te pakken en niet meer weg te geven. Met 25-19 werd de set en daarmee de wedstrijd gewonnen. Het team boekte daarmee de vierde overwinning in de eredivisie en herovert de derde plek op de ranglijst.

Stabiele wedstrijd

Dames 1 in drie sets langs Peelpush in zesde competitiewedstrijd.

‘We hebben vandaag een stabiele wedstrijd gespeeld. Op de momenten dat het iets minder ging hebben we geknokt als een team. Het publiek was fantastisch en we hebben na de wedstrijd samen met de rest van de vereniging een gezellige avond gehad’, zegt een tevreden aanvoerster Esther Huls.

Uitstekende reactie
‘Het team heeft na de nederlaag van afgelopen week het juiste antwoord gegeven door met 3-0 van Peelpush te winnen’, geeft trainer Bart Oosting als reactie. ‘Vooral in de eerste set waren onze aanvalsters goed op dreef waarbij alle kansen werden benut. Onze spelverdeelsters wisten in deze wedstrijd de middenaanvalsters goed te vinden waaruit veel werd gescoord. Ook serverend legden we veel druk waardoor het voor Peelpush moeilijk werd in de wedstrijd te komen.’

Apollo 8 speelt op zaterdag 16 november een uitwedstrijd. Het team van Thijs en Bart Oosting gaat op bezoek bij de landskampioen Sliedrecht Sport. De wedstrijd begint om 19.30 uur in sporthal De Basis in Sliedrecht.