post

Dames 1 geeft visitekaartje af, maar stunt niet tegen Sliedrecht Sport

Op zaterdag 5 oktober werd het volleybalseizoen geopend met de strijd om de Supercup. Regerend landskampioen en de bekerwinnaar van 2019 Sliedrecht Sport speelde tegen de verliezend bekerfinalist Apollo 8. In een boeiende wedstrijd bleek Sliedrecht Sport met 3-0 te sterk en won daarmee de eerste prijs van het seizoen.

Annelies Dokter (6) in actie in de wedstrijd om de Supercup tegen Sliedrecht Sport.

Sliedrecht Sport begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op een ruime voorsprong van 12-5. Apollo 8 begon echter steeds beter in het spel te komen en kroop langzaam dichterbij en kwam zelfs op 20-20. Aan het einde van de set liet Sliedrecht haar klasse zien en won de eerste set met 25-21.

In de tweede set ging de strijd gelijk op, maar de thuisploeg wist halverwege de set een gaatje te slaan van vier punten (16-12). De Bornse ploeg knokte zich terug en wist het nog spannend te maken tot aan het einde van de set. Apollo 8 wist drie setpoints weg te werken, maar Sliedrecht maakte de vierde af (25-23).

In de derde set lieten beide teams fraai volleybal zien. Sliedrecht wist opnieuw de voorsprong te pakken en gaf deze niet meer uit handen. Met een paar prachtige serveer- en blokkeerpunten kwam Apollo 8 nog dichtbij, maar was niet genoeg om de setwinst binnen te halen (25-18). De landskampioen wist de wedstrijd met 3-0 te winnen en daarmee de eerste prijs van het seizoen te pakken.

‘Als eerste gaan onze felicitaties naar Sliedrecht Sport met het winnen van de Supercup. Ondanks de nederlaag hebben we een positief gevoel over gehouden aan de wedstrijd om de Supercup’, zegt trainer Bart Oosting. ‘We konden flink weerstand bieden en hebben daarmee ons visitekaartje afgegeven. We zien dat we groeien naar het niveau tot aan de bovenkant van de competitie. Een belangrijk wapen is de servedruk, daarmee kunnen we het elke tegenstander lastig maken’.

Passer/ loper Annelies Dokter, die haar officiële wedstrijddebuut voor Apollo 8 maakte, vult aan: ‘Het was erg leuk om direct aan het begin van het seizoen om een prijs te spelen. Het liefst win je wedstrijd natuurlijk, maar Sliedrecht was de bovenliggende partij. We hebben in de afgelopen weken veel stappen gezet en we kijken uit naar de start van de competitie.’

Op zondag 13 oktober speelt Apollo 8 de eerste wedstrijd in de competitie. De tegenstander is Eurosped uit Vroomshoop. De Twentse derby begint om 14.30 uur in sporthal De Veste in Borne.