Corona-update 6 november

Beste allemaal,

Enkele weken geleden zijn de coronamaatregelen aangescherpt. En helaas kwam er afgelopen week geen goed nieuws. Een verzwarend pakket aan maatregelen bovenop de huidige maatregelen. Deze tijdelijke verzwaring duurt tot 19 november, daarna gaan we weer terug naar een gedeeltelijke lockdown. Medio december volgt een besluit over de periode daarna.

We gaan opnieuw een onzekere en lastige periode in. Daarbij speelt ook dat Twente een van de vier regio’s in Nederland is waar het aantal besmettingen te hoog liggen. Het kan dus zijn dat er bovenop het huidige pakket aan maatregelen er regionaal verzwarende maatregelen gaan komen. Daar is nu nog geen sprake van, maar mocht dit zo zijn gaat dit ook gevolgen voor Apollo 8 hebben.

De huidige maatregelen waren voor het bestuur en de corona werkgroep een dilemma. Waar doen we verstandig aan? De huidige maatregelen binnen Apollo 8 met twee weken verlengen? Of jullie (senioren) de gelegenheid geven om conform de richtlijnen toch weer te gaan trainen? Daarom is de vraag gesteld aan de trainers van de seniorenteams. Alleen Heren 1 heeft aangegeven weer te willen starten met trainen. Dat gaan we dan ook faciliteren.  Dames 1 blijft ook trainen conform de richtlijnen. Dit zijn de enige senioren teams die de komende twee weken trainen.

Tot 19 november zijn de regels voor de trainingen van Dames 1 en Heren 1:
Voor binnensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur) en een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

  • de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
  • er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
  • zij niet mengen (dus vaste koppels)

Periode na 19 november
Na 19 november gaan we weer terug naar een gedeeltelijke lockdown. Dat betekent dat de seniorenteams vanaf maandag 23 november weer kunnen trainen volgens het normale zaalschema. Dan is het weer mogelijk om met groepjes van vier personen te trainen. Hoe we dat gaan faciliteren hoor je rond die tijd.

Overige besluiten
Ook brengen we jullie op de hoogte van het volgende:

  • Alle bekercompetities (nationaal en regionaal) worden dit seizoen niet (uit)gespeeld.
  • De voorronde van het Volleybaldirect Open (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen) gaat niet door.
  • In 2020 wordt er geen competitie meer gespeeld voor teams uit de topdivisie en lager.

Meer info over corona en volleybal lees je op: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2020/11/04/coronavirus-en-volleybal-in-nederland

Trots, Ambitie en Vriendschap
Volleybal is een teamsport en we begrijpen dat de huidige manier van sporten niet de manier is waarop we het zouden willen doen. Vriendschap, trots en ambitie zijn de kernwaarden van onze mooie club. Ook in deze moeilijke periode zie ik dat terug. De jeugdteams die volop aan het trainen zijn, de mooie initiatieven zoals help Apollo 8 de winter door, de mondkapjes in Apollo 8 stijl en nog meer. Dat is mooi om te zien en daar ben ik als voorzitter ontzettend trots op.

Beste allemaal,

Ik hoop jullie snel weer te zien. Blijf gezond en let op elkaar!

Namens het bestuur en werkgroep Corona,
Martin Reesink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.