Corona-update 21 november 2020 [Update 3: weekendrooster]

Op dinsdag 17 november zijn de extra verzwarende maatregelen weer versoepeld naar de gedeeltelijke lockdown. Daarop volgend hebben we met de corona werkgroep digitaal gesproken om te kijken hoe we volleybal ook weer voor onze senioren mogelijk kunnen maken. Daarbij moeten we rekening houden met de maatregelen zoals maximaal dertig personen aanwezig in de sporthal.

Hieronder lees je daar meer over.

Update: het tijdelijke zaalschema en weekendrooster vanwege Corona vind je hier:

Voor senioren

  1. Er wordt getraind volgens het vaste trainingsrooster. Omdat we maar met dertig personen aanwezig mogen zijn in de sporthal levert dit enkele knelpunten in het rooster op. Dit wordt met de betreffende teams besproken.
  2. In Sporthal de Veste train je op één veld met maximaal vier personen. Je houdt altijd anderhalve meter afstand. Met meer personen trainen op een veld is niet toegestaan omdat we met niet meer dan dertig personen in de sporthal aanwezig mogen zijn. Het krachthonk geldt als separate ruimte.
  3. Voor onze overige sportlocaties geldt dat er met acht personen op één veld getraind mag worden. Dit moet wel verdeeld worden in twee groepen en mengen is niet toegestaan (ook geen vier tegen vier). Je houdt altijd onderling anderhalve meter afstand naar elkaar.
  4. Er worden extra trainingsmomenten georganiseerd. Zo is het vanaf 27 november mogelijk om op vrijdagavond, zaterdag en zondag te trainen. Ook in de kerstvakantie worden extra momenten georganiseerd. Daarover binnenkort meer informatie.

Voor de jeugd

De jeugdteams mogen blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter in acht hoeven te nemen. Zij trainen volgens het vaste trainingsrooster. In de kerstvakantie wordt er door de jeugdteams niet getraind. Wel organiseren we op maandag 21 december een kersttoernooi. Houd je agenda alvast vrij!

Tot slot

We herinneren je eraan dat een mondkapje dragen in de sporthal verplicht is. Douchen is niet toegestaan en het sportcafé is gesloten. Voor de volledigheid lees je hier het coronaprotocol en het stappenplan wat te doen bij een besmetting.

We hopen dat we midden in december goed nieuws krijgen en dat we in januari weer meer mogen doen. Tot die tijd moeten we dit met elkaar volhouden. Houd je aan de maatregelen en help elkaar daarbij. We moeten het samen doen!

Reacties “Corona-update 21 november 2020 [Update 3: weekendrooster]

  1. 4 spelers per veld is dus 16. Mag 30 dus nog 14 over. Dat is 3×4 en 2, waarvan bv. 1x beheerder en 1 veld 5. De moeite waard om nog eens naar te kijken???
    Sterkte met de regelgeving en hartelijke groeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.