post

Corona-update 16 oktober

Door de toename van het aantal corona besmettingen heeft de Rijksoverheid deze week nieuwe aangescherpte maatregelen aangekondigd. De maatregelen die getroffen worden in de sportbranche raken ons als vereniging natuurlijk direct. Deze week is dan ook gesproken over de gevolgen voor ons als vereniging en zijn er enkele besluiten genomen. Een aantal eerder genomen besluiten worden teruggedraaid. Dat was erg lastig. Wij willen natuurlijk het liefst dat we allemaal kunnen blijven volleyballen, maar gezondheid staat voorop. Het virus moeten we samen onder controle krijgen en daarom zijn opnieuw beperkingen noodzakelijk. De maatregelen gelden voor de komende vier weken. Net als de Rijksoverheid maken we over twee weken de balans op en informeren we je over het vervolg.

Hieronder lees je de maatregelen.

Competities

De competities voor de jeugd en senioren zijn allemaal stilgelegd. Er wordt nog gekeken naar het mogelijk hervatten van de eredivisie (categorie topsport). Voorlopig ligt dit ook stil.  

Trainen senioren

Seniorenteams trainen voorlopig niet. De enige uitzondering hierop is Dames 1. Dit in verband met het topniveau waarop zij volleyballen.  Zij blijven trainen met inachtneming van de nieuwe regels: op anderhalve meter afstand en in teamverband met niet meer dan vier personen per veld. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

We begrijpen dat dit voor de teams een ingrijpende maatregel is, maar we hopen op jullie begrip. Door deze maatregel beperken we sociale contacten en de reisbewegingen. Een van de belangrijkste maatregelen die door de overheid zijn gesteld.  Over twee weken kijken we opnieuw naar de mogelijkheden om de trainingen zo spoedig mogelijk te hervatten.

Trainen jeugd

De jeugdteams mogen blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter in acht hoeven te nemen. Zij trainen volgens het huidige trainingsrooster, alleen voor JA1 geldt een wijziging in trainingstijd. Ben je 18 jaar en dit seizoen ingedeeld bij een jeugdteam? Dan mag je gewoon blijven deelnemen aan jouw teamtraining.

Jeugdspelers Dames 2, 3, 4 en Heren 1

Jeugdspelers (jonger dan 18 jaar) uit deze seniorenteams kunnen ook blijven trainen. Voor de speelsters uit de damesteams worden drie trainingsmomenten georganiseerd. Informatie volgt vanuit de trainers. Ook de jeugdspelers uit Heren 1 kunnen blijven trainen, informatie volgt vanuit Henk Goor.

Gebruik douches en kleedruimtes

De douches en kleedruimtes zijn gesloten en helaas niet te gebruiken om je om te kleden. Je mag in de kleedkamer wel schoenen wisselen, zo voorkomen we drukte in de centrale hal.

Gebruik mondkapje

We vragen je in de sporthal (openbare ruimte) een mondkapje te dragen. Wij zien graag dat iedereen (vanaf 13 jaar) dit doet!

Vergoedingen

We begrijpen dat er vragen zijn over contributie en trainersvergoedingen. We zitten nu in een nieuwe situatie, het virus brengt veel onzekerheid mee. We hebben eerder dit jaar de trainingen gecompenseerd door gebruik te maken van de beach mogelijkheden. Mocht deze situatie langer duren dan deze vier weken kijken we opnieuw naar de mogelijkheden, bijvoorbeeld trainen in de kerstvakantie (als het dan weer zou mogen).

Besmettingen

Op enkele personen na hebben we gelukkig weinig besmettingen binnen onze vereniging. Dat is goed nieuws en dat houden we ook graag zo. We hopen dat het aantal besmettingen snel om laag gaat zodat we allemaal weer kunnen volleyballen.

Beste allemaal, blijf gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.