post

Dames 1 ook komend seizoen in eredivisie na overwinning op US

De dames van Apollo 8 stelden zich op zaterdag 23 maart zeker van lijfsbehoud in de eredivisie. In Amsterdam werd Pharmafilter US met 0-3 eenvoudig verslagen. Door de overwinning is Apollo 8 in de degradatiepoule niet meer te achterhalen door de ploeg uit Amsterdam.

Apollo 8 had nog een overwinning nodig om zeker te zijn van handhaving in de eredivisie. In Amsterdam gingen de dames direct op jacht naar de punten en kwam geen moment in de problemen. De Bornse ploeg won in drie sets (18-25, 22-25, 22-25) en deed daarmee wat ze moesten doen. Door de overwinning neemt Apollo 8 de leiding in de degradatiepoule en is niet meer te achterhalen door Pharmafilter US (hierna: US). De ploeg uit Amsterdam degradeert uit de eredivisie. Naast Apollo 8 is het derde team uit de degradatiepoule, Dros Alterno, ook zeker van lijfsbehoud.

Zakelijke overwinning

Na de overwinning op US was de opluchting bij de Bornse dames groot. ‘Vandaag speelden we een belangrijke wedstrijd die we met 0-3 weten te winnen. US moest van ons winnen om nog kans te maken op lijfsbehoud. De druk lag bij hun, maar wij hebben een hele zakelijke wedstrijd gespeeld. Dat is knap en ik ben erg trots op het team. Onze doelstelling van lijfsbehoud is behaald’, zegt aanvoerster Esther Huls na de overwinning. Spelverdeelster Manon van ’t Rood sluit zich hierbij aan. ‘We waren erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. US kwam af en toe nog dichtbij, maar de overwinning is niet in gevaar geweest. Na de wedstrijd zijn we snel naar Borne gegaan om de overwinning te vieren op het 50 jarig jubileumfeest van onze vereniging.’

Eredivisie volleybal ook komend seizoen in Borne

‘Met de tweede 3-0 overwinning op US is ook voor komend seizoen eredivisie volleybal in Borne veilig gesteld’, vertelt een blije Bart Oosting. ‘We begonnen erg goed aan de wedstrijd. De stabiele passing zorgde ervoor dat we aanvallend, onder leiding van Jeanine Stoeten en Emma Bredewoud, US kapot konden spelen. Ook stond, vergeleken met de thuiswedstrijd tegen US, onze blokkering als een huis. In de tweede en derde set hielden we continu de voorsprong. In de laatste set was het een enorme voorsprong. We lieten US te dichtbij komen, maar aan het einde van de set stelden we orde op zaken. We zijn enorm trots op de meiden en we hebben het lijfsbehoud goed gevierd op het jubileumfeest van Apollo 8. Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd van het seizoen. Dros Alterno uit Apeldoorn is onze tegenstander en we willen het seizoen voor het thuispubliek goed afsluiten.’

De wedstrijd tegen Dros Alterno begint zaterdag 30 maart om 20.00 uur in sporthal De Veste in Borne.