Kersverse kampioen in vier sets langs Sneek

Zaterdag stond onze laatste thuiswedstrijd voor eigen publiek in De Veste op het programma. In de voorbereidingsweek waar de naweeën van het kampioenschap nog duidelijk zichtbaar waren, dienden we als de kampioen de focus weer te richten op VC Sneek 2.

Ons doel: de laatste wedstrijden winnen om een zo groot mogelijk puntenverschil met de concurrentie te krijgen en het seizoen goed af te sluiten.

Vooraf aan de wedstrijd was er een terechte felicitatie voor de speelsters en trainers van meiden C1 die vorige week 3e van Nederland zijn geworden op het NOJK! Zoals de speaker al aankondigde: “Dames 1 zou deze prestatie volgend jaar maar al te graag evenaren!”

Dan de wedstrijd: in de eerste set was er geen goede focus en bleek de foutenlast te hoog, waardoor de Friezinnen konden blijven aanhaken. Desondanks hebben we aan het einde va de set een voorsprong gepakt en niet meer uit handen gegeven: 25-23.

Jet Oosterheert speelde haar laatste thuiswedstrijd in de hoofdmacht van Ecare Apollo 8.

De tweede set speelden we overtuigender en wonnen we ruim met 25-11. Echter bleek in de derde set dat de gasten uit Sneek er nog voor wilden vechten en dat resulteerde in een 24-26 setverlies.

In de vierde set was er bij 24-23 een publiekswissel en een bos bloemen voor Jet Oosterheert. Zij heeft besloten om volgend jaar te stoppen bij het eerste damesteam van Ecare Apollo 8. De set werd gewonnen met 25-23 en daarmee konden wederom 3 punten aan het totaal worden toegevoegd! Aangezien de concurrentie punten heeft laten liggen lopen we dan ook nog meer uit.

Volgende week wordt de eindstand opgemaakt na onze laatste wedstrijd van ons in Capelle aan den IJssel tegen VCN. We zullen dan nog 1 keer gaan shinen met ons huidige team!

Lieke Hilgenberg

Reacties

Was weer een mooie pot
Zal jullie missen
Tot volgend seizoen hoop jullie allen te zien spelen

Richard Scholten in t hof|09-04-2018|14:04:55

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.