Een goed begin…

Een goed begin is het halve werk. Zo luidt het bekende spreekwoord. Laten wij daar nou eens ontzettend veel gebruik van hebben gemaakt afgelopen zaterdag. De nummer 2 van de competitie kwam op bezoek naar de Veste. Vanwege het carnavalsgeweld wat omstreeks 15 uur los barst werd de wedstrijd verplaatst naar het tijdstip voor jeugdigen: 12 uur.

Ruim op tijd kwamen de mannen uit Apeldoorn binnen lopen. Terwijl ze genoten van een drankje en waarschijnlijk een lunch druppelden ook de mannen van Apollo binnen. Vlak achter de geweldenaren van JC die in deze wedstrijd weer voor de ballen zouden zorgen.

De wedstrijd hebben we zonder Tijmen mogen spelen. Hij kon er helaas niet bij zijn omdat hij achter zijn dames aan mocht rennen. Voor de rest kon coach Viktor beschikken over een volledige (semi-fitte) ploeg.

En daarbij komen we op een goed begin. Deze eerste set speelden we waarschijnlijk onze beste set van het hele seizoen. De pass lag geweldig en aanvallend scoorden we er rustig op los. Als je dan ook blokkerend en verdedigend nog een paar ballen van de pakt, loopt het helemaal lekker. Conclusie is dat we deze set niet in gevaar zijn gekomen en met 25-20 was het een prooi voor ons.

Het was duidelijk. Iedereen zat in de goede vibe. Iedereen deed wat hij moest doen. We maakten weinig fouten en het plezier straalde er vanaf. Het enige wat hierbij nodig was is het volhouden tot einde wedstrijd. Want als we zo spelen kunnen we van iedereen winnen. En zo begonnen we ook aan set 2. Dynamo had echter een paar sterkhouders in het veld gebracht en deze set kostte het ons meer moeite op afstand te komen. Eigenlijk was het een gelijk opgaande strijd. Tot aan 16-16. Vanaf dat moment hadden we ongeveer een uur gespeeld. En daarmee begon de koek bij een aantal spelers aardig op te raken. Dynamo had dan ook aan 1 serve serie genoeg om het verschil te maken. Ondanks dat we hard vochten om terug te komen, leverde dit niet het gewenste resultaat op. 22-25.

Set 3 konden we niet meer aanhaken bij de mannen uit Apeldoorn. Vooral door eigen fouten konden de mannen deze set vrij simpel uit volleyballen naar 17-25. Set 4 daarentegen begonnen we wel weer scherp. Tot het einde bleef het spannend. En bijna was het gelukt onze eerste 5-setter van het seizoen eruit te slepen. Maar dat mocht niet baten. Met nogmaals 22-25 verloren we de wedstrijd met 1-3.

Wat wel ontzettend gaaf om te zien is, dat we zeker de potentie hebben om op 1e divisie niveau mee te volleyballen. Echter het gebrek aan ritme en simpelweg uren maken breekt ons in deze fase van de competitie op.

Wat nog veel gaver om te zien is, is het enthousiasme van de jongens C. Geweldig met welke drive ze onderdeel willen uitmaken van ons team tijdens de wedstrijden. Super bedankt.

Als laatste toch nog even Mats en ons publiek bedanken. Ondanks zware tijden blijven jullie komen en ons aanmoedigen onder het genot van dreunende beats. Dit wordt door ons zeer gewaardeerd.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.