post

Dames 1 presenteert zich in goed gevulde Veste

Zondag 18 september hebben wij het sportieve en gezellige teamweekend afgesloten met een presentatiewedstrijd in de Veste te Borne. De wedstrijd ging om 14:30 uur van start tegen de eredivisionist Regio Zwolle Volleybal dames 1. Voorafgaand aan de wedstrijd werd het contract getekend met Jacomine Blokvoort, fysiotherapeute bij Fysio-Fit Borne, om zo hopelijk het aankomend seizoen met zo weinig mogelijk blessures tot een einde te brengen. Ook werd het team voorgesteld aan het publiek. Waaronder natuurlijk ook onze nieuwe speelsters, Manon van ’t Rood (spelverdeelster), Jet Oosterheert (diagonaal), Antoinette Posthuma (passer-loper) en Laury Donker (midspeelster).

Met een mooi gevulde tribune ging de wedstrijd van start. Gedurende de eerste set waren de teams aan elkaar gewaagd, waarbij Zwolle wel de meeste tijd een voorsprong had. Toch wisten wij met een 18-21 achterstand de set met 25-21 winnen door o.a. een paar mooie blokballen van Laury en een sterke serve van Femke.
De tweede set waren we Zwolle helaas niet de baas. Tot en met de stand van 20-21 ging het gelijk op. Door een goede serve, 2 aces en fouten van ons werd de tweede set verloren met 20-25. En zo stond het 1-1.
In het begin van de derde set was Zwolle sterker. Maar na de setstand van 8-8, wisten wij weer het voortouw te nemen. Dit wisten we vast te houden tot en met 16-15, maar door fouten van ons en een sterke aanval van Zwolle verloren we ook deze set. Met 18-25 en bracht de stand op 1-2.
De eerste 2 punten in de vierde set waren voor ons. Een ace van Imke en een opstellingsfout van Zwolle. Deze voorsprong duurde niet lang, want al snel was de tussenstand 5-12. Door o.a. een aantal kadootjes van onze tegenstander werd de stand 13-18 en was het verschil niet zo heel groot meer. We wilden nog heel graag voor een 5e set gaan en wisten het verschil nog kleiner te maken, 19-22. Maar Zwolle maakte meer punten dan wij. Daisy kreeg bij de stand van 19-24 haar publiekswissel. En de set werd gewonnen door Zwolle met 20-25.

Daisy kreeg vandaag haar publiekswissel omdat ze stopt met volleybal omdat ze in verwachting is van een kleintje. Daisy bedankt voor je mooie setjes, je gezelligheid en bedankt voor afgelopen seizoen!

Nog twee weken en heleboel trainingsuurtjes te gaan voordat onze competitie begint.
We zien jullie allemaal graag zaterdag 1 oktober 19:00 uur in de Veste in Borne waar we een wedstrijd spelen tegen Prima Donna Kaas Huizen Ds1.